Κοινωνική Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021,

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών προχωρήσαμε στην υλοποίηση μιας καινοτόμας δράσης στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης. Συνοδοιπόρους μας σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια είχαμε το ΚΕΘΕΑ – Κιβωτός, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, καθώς και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η δράση αφορούσε τρία ταυτόχρονα εργαστήρια. Αρχικά, το πρώτο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και το ανέλαβαν οι φωτεινοί άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ – Κιβωτός. Το δεύτερο, είχε διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, μέσω διάφορων παιχνιδιών που απευθύνονταν σε παιδιά και σε “μεγάλα παιδιά”, τα οποία συντόνιζαν οι αξιοθαύμαστοι Πρόσκοποι και Ναυτοπρόσκοποι. Τέλος, το τρίτο εργαστήρι, το οποίο είχε καλλιτεχνικό χαρακτήρα, το ανέλαβε η Actοἶδα μας. Όποιος πλησίαζε τον πάγκο μας, είχε την ευκαιρία να χρωματίζει, να ζωγραφίσει ή και να γράψει μηνύματα πάνω σε κομμάτια ψημένου πηλού, τα οποία όταν ενωνόντουσαν σχημάτιζαν έναν φάρο. Δημιουργήθηκαν, λοιπόν, τέσσερις διαφορετικοί, πολύχρωμοι και ελπιδοφόροι φάροι, μαζί με μία χειροποίητη κιβωτό, η οποία γέμισε μηνύματα ζωής, αισιοδοξίας και ενδυνάμωσης.

Τόσο το καλλιτεχνικό εργαστήριο, όσο και ολόκληρη η δράση βρήκαν θερμή ανταπόκριση από την κοινότητα και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν, ιδιαίτερα όμως τους σπουδαίους μας συνεργάτες!!!