Βιωματικό εργαστήριο από τη Focus-Thrace Cosmetics στην Actοίδα Κοιν.Σ.Επ.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 10:00, οι αγαπημένες μας κα Καλαφατζή & κα Θεοδοσιάδου, ιδρυτικά μέλη της Focus–Thrace Cosmetics, επισκέφτηκαν την Actοίδα Κοιν.Σ.Επ. με σκοπό μία εκπαιδευτική – βιωματική δράση στα μέλη και στους εθελοντές της Actοίδα Κοιν.Σ.Επ.!

Το βιωματικό εργαστήριο είχε ως περιεχόμενο την παρασκευή χειροποίητου φυσικού σαπουνιού, με στόχο να ενημερωθούν τα μέλη & οι εθελοντές για τη σημασία του σαπουνιού στην καθημερινή υγιεινή, πως η χρήση φυσικών υλικών βοηθά στην περιβαλλοντική αειφορία και πολλά άλλα.

Το βιωματικό εργαστήριο το παρακολούθησαν πέντε μέλη της Actοίδα Κοιν.Σ.Επ. και δύο εθελόντριες. Ήταν μία υπέροχη παρουσίαση, καθώς όλη η διαδικασία εξηγούνταν βήμα προς βήμα. Τα μέλη & οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους και να έρθουν σε επαφή με κάτι εντελώς πρωτόγνωρο.

Στο τέλος, μας άφησαν το χειροποίητο μοσχομυριστό σαπουνάκι που ετοίμασαν στο εργαστήρι μέσα σε ένα καλούπι, έτσι ώστε να ωριμάσει τους επόμενους δύο μήνες και έπειτα όσοι παρακολούθησαν το εργαστήρι να πάρουν από μία πλάκα σαπουνιού.

Ακολούθησε κέρασμα και μία ανοιχτή συζήτηση, καθώς τα μέλη παρουσίασαν τα προϊόντα της Actοίδα Κοιν.Σ.Επ.

Η εταιρεία Ε. Θεοδοσιάδου – Α. Καλαφατζή Ο.Ε – “ Focus-ThraceCosmetics” είναι μια μικρή παραγωγική εταιρεία με έδρα την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ιδρύθηκε το 2017 όταν η σύγχρονη επιστήμη συνάντησε την δύναμη της φύσης εκφρασμένη μέσα από την τεχνολογία της διαχείρισης των βοτάνων.

Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει φυσικά καλλυντικά προϊόντα μέσα από την προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών και την εφαρμογή αυστηρών κανόνων ελέγχου ποιότητας σε κάθε παρτίδα παραγόμενου προϊόντος. Οι παρτίδες που παράγονται είναι μικρής κλίμακας και οι διαδικασίες παραγωγής είναι μη-αυτοματοποιημένες. Όλα αυτά εξασφαλίζουν ότι το προϊόν που φθάνει στα χέρια του καταναλωτή είναι καθόλα φυσικό (χωρίς ενίσχυση συντηρητικών) και έχει αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο.

Η Focus–Thrace Cosmetics είναι η τοπική επιχείρηση της καρδιάς μας, με την οποία συνεργαστήκαμε σε προηγούμενο χρονικό διάστημα για την δημιουργία του σαπουνιού που προωθούμε!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις λατρεμένες μας, Τόνια & κα Ελένη, για την πρωτοβουλία τους! Μαζί τους περάσαμε ένα μοναδικό Κυριακάτικο πρωινό! Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε στην ομάδα μας τόσο φωτεινούς & δραστήριους συνεργάτες και ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία με πολλές όμορφες δημιουργίες!